Bakker


Download hier het medisch attest m.b.t. het hanteren voor levensmiddelen, in te vullen door de huisarts.

"De Ambachtelijk brood- en banketbakker"

"De Ambachtelijk brood- en banketbakker" is een persoon die bakwaardige graangewassen en andere ingrediënten omzet naar bakkerijproducten zoals witbrood, bruinbrood, volkorenbrood, harde en zachte broodjes, gebak en taarten.

Dit gebeurt op een vaktechnisch perfecte, efficiënte en hygiënische manier. Bovendien besteedt de bakker als ondernemer aandacht aan marketing, reclame, administratie, personeelsbeleid, milieueisen enz.

De Ambachtelijk brood- en banketbakker is iemand die na een doorgedreven opleiding aan de slag gaat.
In de opleiding Ambachtelijk brood- en banketbakker worden basisvaardigheden en –technieken aangeleerd met betrekking tot het klaarmaken van bakkerijproducten.

"Banket"

"Banket" is de benaming voor fijner bereid gebak. Het wordt gemaakt van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten, waardoor het een exclusievere en luxe uitstraling krijgt.

Banket is vooral te herkennen aan de uitstraling en het gebruik van ingrediënten: chocoladeglazuur, slagroom, gekonfijte vruchten, vers fruit, strooigarnering (nougatine, amandelschaafsel, walnoten) en marsepein zijn kenmerkend voor banket.

Tijdens deze module wordt ook het dresseren van dessertbordjes aangeleerd om die dan op te dienen in ons didactisch restaurant 'DE VIGNERON" op donderdagavond.

Deze module is ook een onderdeel van de opleiding "Ambachtelijke brood- en banketbakker" in CVO DE AVONDSCHOOL.
 

Structuurschema Bakker

Structuurschema Banketbakker

Structuurschema Medewerker Bakkerij